Dijous a les 13.30 h es presenten al·legacions contra l’ordenança de civisme de Berga

El Centre d’Estudis Josep Ester Borràs i l’Ateneu Anarquista Columna Terra i Llibertat manifestem:

Després d’un procés participatiu que considerem una farsa, al ple del dia 3 d’abril es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics l’Ordenança de Convivència i Via Pública de Berga. Aquesta ordenança ve a substituir la de Civisme i Bon Govern de la ciutat, coneguda per tothom per haver generat vint-i-tres multes injustes i una forta oposició popular. La nova ordenança —al igual que l’anterior— regula molts aspectes de la vida dels ciutadans i el seu comportament en l’espai públic o privat. Aquesta regulació excessiva fa que sigui totalment impossible d’aplicar i això junt amb l’ambigüitat de molts articles, permet als polítics i la policia local la seva aplicació arbitrària. Això sense parlar de que és un text classista i que facilita la repressió a tota dissidència política i cultural. En definitiva que és un text que atempta contra les llibertats elementals de les persones tant individualment com de manera col·lectiva. L’ordenança és un paraigües del poder municipal per a multar, sancionar i perseguir tothom que li sigui molest. I aquesta crítica ja feta per diversos col·lectius i persones a l’anterior ordenança serveix per la nova ja que conté la mateixa essència de qualsevol ordenança de civisme. Atès que el contingut de l’esmentada Ordenança i la regulació que en la mateixa es fa, excedeix la competència de l’Ajuntament de Berga en moltes matèries i la mateixa és contrària a l’ordenament jurídic i en especial a la Constitució, sol·licitem la seva anul·lació íntegra.

És per tot això que demà dijous al mati les dues entitats presentarem tot un seguit d’al·legacions a la esmentada ordenança dins el termini de la seva exposició pública.

Per acabar volem aprofitar per fer una crida a la desobediència activa a aquesta ordenança i a qualsevol altre llei repressiva que ens vulguin fer empassar els polítics de torn. Perquè no ens faran creure!

Berga 18 de juny de 2008

Centre d’Estudis Josep Ester Borràs i Ateneu Anarquista Columna Terra i Llibertat