La Cooperativa Integral Catalana al centre

El passat dissabte, 12 de març, al Centre d’Estudis Josep Ester Borràs es va dur a terme una xerrada sobre la Cooperativa Integral Catalana. La xerrada era organitzada per l’Ateneu Columna Terra i Llibertat, tot i que finalment es va dur a terme al local del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs, el centre. Per part de la Cooperativa Integral Catalana va venir a explicar el projecte l’Enric Duran, conegut per haver protagonitzat una recuperació o expropiació de diners a diverses entitats bancàries, ara fa dos anys aproximadament, per tal de finançar diversos projectes socials.

 

La xerrada va ser molt estructurada i va permetre conèixer àmpliament el projecte de la Cooperativa Integral Catalana, un projecte ambiciós que funciona des de fa deu mesos. Aquest projecte cooperatiu és tant de treball, com de consum, com de serveis i abraça a tots els aspectes de la vida —per això és integral—, actualment està en ple desenvolupament i conforme va creixen i es va fent més integral permet l’autogestió de la vida dels participants a més nivells. Tot i que s’estan implementant projectes similars a la Bretanya i també a altres regions ibèriques, el marc de la Cooperativa Integral és Catalunya i en especial el món local per facilitar les relacions entre les persones i els grups que en formen part i que la fan possible.

 

L’Enric va explicar àmpliament i al ritme de les preguntes de la vintena de persones que van assistir a la xerrada, el procés de creació i el funcionament d’aquest model de treball, consum, intercanvi i col·laboració que és la Cooperativa Integral Catalana. Al cap i a la fi un exemple pràctic de model de vida sostenible tant socialment com naturalment i en gran mesura al marge de les habituals esclavituds diàries. Un model pràctic d’autogestió en constant construcció. Una proposta més de pràctica vital llibertària.

 

Més informació a: http://cooperativa.ecoxarxes.cat